С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Съдът отказа

МБАЛ - Шумен

МБАЛ – Шумен

Окръжният съд в Шумен е спрял вписването на новото ръководство на многопрофилната болница и регистрацията на увеличения й капитал.

Иск за спиране на регистърното производство е подала община Шумен чрез адвокат Валентина Велева с мотив, че в документацията липсват важни писмени материали, с които акционерите е трябвало да се запознаят преди общото събрание.

То се проведе на 2 юли. Тогава в борда на “МБАЛ – Шумен” АД на мястото на д-р Красимир Бозов влезе д-р Атанас Атанасов, който само след няколко дни беше избран за директор на болницата мястото на д-р Юлия Димитрова Илиева.

Определението на съда сега спира тези кадрови промени. Спира се и решението за увеличаване капитала на болницата, с което държавата записа на свое име 64.18 % от акциите. Община Шумен иска под формата на акции да се отчетат и нейните вложения за покупки на медицинска техника през последните няколко години.

“Нямам идея защо община Шумен обжалва решенията на общото събрание”, кава новоизбраният директор д-р Атанасов и добавя, че научил от медиите за обжалването.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *