Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Съдът в училище

Председателят на Окръжен съд – Шумен съдия София Радославова гостува на учениците от 11 клас в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр.Върбица, съобщи пресцентърът на съдебната администрация. Поводът на посещението е приключването на първата за тях учебна година като участници в Образователната програмата на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.” В присъствието на ръководството на училището и учители 11-класниците получиха своите удостоверения. 

Припомняме, че през изминалата учебна година Окръжен съд – Шумен разшири обхвата на програмата.  15 паралелки с ученици между 9-ти и 11- ти класове на СУ „Йоан Екзарх Български“ гр.Шумен, СУ „Н.Й.Вапцаров“ с.Венец, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр.Върбица, ПГ по икономика гр.Шумен и ППМГ „Нанчо Повович“ гр.Шумен бяха  аудиторията на шестимата съдии и служители – лектори от Окръжен съд – Шумен.

Учебната година за съда започна на 10.10.2018г. и ще приключи утре – 26.06.2019г. в 13.00 часа в съдебната палата с връчване на удостоверения на учениците от шуменските училища. Техни домакини ще бъдат съдиите-лектори участвали през тази година в Образователната програма.  

Припомняме, че Програмата се осъществява по силата на Споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката. Основни цели на пилотната образователна програма са обогатяване познанията на учениците относно статута, структурата и функциите на съдебната власт в Република България, формиране на правна грамотност и култура, превенция на детското насилие, постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие, повишаване на доверието в съдебната власт.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *