С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,700

Съветниците против бизнес плана на ВиК

Общинските съветници в Шумен единодушно гласуваха против бизнес плана на ВиК за следващите пет години. За предстоящото заседание на ВиК Асоциацията с 39 гласа „за“, 0 против и 0 въздържали се местните парламентаристи упълномощиха представителя на общината за гласува „против“ бизнес плана на водното дружество както на редовното заседание на 15.02, така и на резервната дата 22.02.

Преди гласуването в своя декларация ДПС изразиха отрицателно становище, както и за предходния план, тъй като предлаганата цена от 5,25 лв. за кубик вода е невероятно висока, както и че няма промяна в качеството й, нито има някакъв решен въпрос, свързан с водата и призова съветниците да гласуват против.

Отрицателно становище срещу новия бизнес план изрази и председателят на левицата Данаил Данчев и припомни, че и при приемането на предходния план, БСП е била против.

Мотиви изложи и съветник Добромир Драев, според които ценообразуването е направено без анализ, не е включена цена за пречистената вода, което може да значи, че не се предвижда пускането на пречиствателната станция за питейни води, каза Драев.

Подкрепа за бизнес плана на ВиК отказа и групата на ГЕРБ с мотива, че не е налице подобрение в системата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *