С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Събират непотребните уреди

Община Шумен организира утре, събота, три мобилни пункта в града за приемане на стари електрически печки, перални, хладилници, телевизори, компютри, монитори и др., съобщават от пресцентъра на кметството.

Гражданите могат да оставят непотребни или неработещи електрически уреди в двора на бившето Пето основно училище от 09.00 до 11.00 часа, на паркинга по ул. „Съединение“ над парка до общината от 11.30 до 14.00 часа и на ул. „Дедеагач“ № 28 в кв. „Тракия“ от 14.30 до 16.00 часа (площадката на обръщача пред заведението „Бай Данчо“).

От администрацията напомнят, че Община Шумен има сключен договор за изграждане на система за събиране на отпадъци от излязло от употреба електрическо и електронно оборудване с дружеството “Грийнтех България”. Подизпълнител на организацията за Шумен е „Метарекс“ ООД.

На площадките ще се приемат също батерии и акумулатори. Организацията, която отговаря за тяхното събиране и рециклиране е „Рекобат“.

Кампанията има за цел да се проведе регламентирано събиране на непотребни електрически и електронни уреди и по този начин да се предпазят градът и околностите от замърсяване. Предаването на отпадъците на лицензирана компания дава възможност за рециклиране и превръщане на излезлите от употреба уреди в полезни суровини за промишлеността.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *