Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Събирай разделно

Артистична инсталация с кошове за разделно събиране беше изградена до “Младежка сфера” този уикенд в Шумен. Тя бе изградена  от дърво, метал и пластмасови бутилки.

Шумен бе домакин на първото издание на проекта е (Re) Cycle Art, съобщават организаторите от Младежкия съвет в града. Целта на проекта е да преплете изкуството в наболелия проблем със световното замърсяване и да експонира малките стъпки, които можем да правим ежедневно като рециклираме боклуците си, намаляваме консумацията, използваме повторно на опаковките и как всяко наше действие може да е отнесено към това да подобрим състоянието на природата. Самата инсталация е един вид като посланик за това.

Преди това младежи от Общински младежки съвет, подпомогнати от представители на РИОСВ – Шумен почистиха парка около “Сферата” и Томбул джамия, като се стараеха да събират боклука разделно. По-късно еко-експерти и разговаряха с младежите по проблемите за замърсяването на околната среда и възможностите за рециклиране на територията на Община Шумен.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *