С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Стъпала на времето

Проектът „Стъпалата на времето“ на шуменския художник Пламен Петков ще бъде представен с две нови колекции от художествени творби и поетични текстове в ХГ „Елена Карамихайлова“, гр. Шумен, днес от 17,30 ч, етаж 1. Проектът е финансиран от Общински фонд „Култура“ след участие в конкурс.

Творческите търсения в първата колекция са в областта на металния релеф и са резултат от дългогодишен професионален опит. Те надграждат концепцията на автора за уникалност и естетика на художествените творби. Хармонията на цветовете и балансът на елементите са отличителният признак за новите търсения на Пламен Петков. Алегоричните образи в композициите са стилизирани, одухотворени и са съчетани с авторски поетични текстове.

Художникът ще представи и втора колекция от живописни композиции, в които изображенията въздействат с разнообразни състояния на самовглъбяване, нежност, очакване и с оригинални колоритни решения и емоционален заряд. Художникът ще направи дарения от свои творби на ХГ „Елена Карамихайлова“, „РБ „Стилиян Чилингиров“ и СУ „Сава Доброплодни“ в гр. Шумен.

Изложбата ще продължи до 10.11.2023 г.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *