С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Студентско състезание за медици

38 преподаватели от медицински университети и други висши училища в страната ще се включат в Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“, чийто домакин за трета поредна година е шуменският филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, съобщават от пресцентъра на община Шумен.

Състезанието ще се проведе днес и утре 15 май, под патронажа на ректора на варненския Медицински университет проф. д-р Димитър Райков . Бъдещите акушерки и медицински сестри ще демонстрират своите професионални умения и ще обменят ценен опит с колегите си. В надпреварата ще има и атрактивни моменти, а в програмата е предвидено провеждането на кръгла маса под наслов: „Ние сме бъдещето на професиите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“.

По време на откриването на форума кметът на Шумен проф. Христо Христов заяви пред участниците: „Вярвам, че в това състезание участват бъдещи акушерки и медицински сестри, които в сърцата си носят любов към хората и готовност да помагат. Това са качества, които не остаряват с времето“. Гост на събитието беше и зам.-кметът по „Социална политика и здравеопазване“ д-р Светослава Хайнова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *