Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 506

Строителни отпадъци – в „Дивизията“

От Община Шумен напомнят, че е забранено изхвърлянето тежки строителни материали от домашни ремонти – плочки, стъкло, бетон и др. в и около контейнерите за смесени битови отпадъци и цветните съдове за отпадъци от опаковки.

През последните седмици често работниците от общинското предприятие по чистотата, както и от фирмите, които извозват отпадъците от разделното събиране, намират в близост до т.н. „бобри“ или до цветните съдове от типа „иглу“ големи и тежки прозоречни стъкла и цели стъклопакети. Оставянето на тези и други строителни отпадъци до контейнерите не е разрешено, напомнят от пресцентъра на общината. Поставени по този начин, стъклените отпадъци могат да бъдат опасни както за хората, които почистват районите около тях, така и за тези, които ги извозват или преминават наблизо, и да станат причина за наранявания. От администрацията припомнят също, че в контейнерите за битови отпадъци е забранено да се изхвърлят също мебели, килими, мокети, дрехи, бои, лакове, разредители и други опасни и горими отпадъци. Графикът за събиране на едрогабаритни и растителни отпадъци, можете да видите тук.

Гражданите могат да предават безвъзмездно строителни отпадъци от домашни ремонти, в това число и от смяна на прозоречни стъкла в двора на бившето военно поделение „Дивизията“ всеки ден от 8.00 до 19.00 часа, включително събота и неделя. Стъклото трябва да бъде отделено от дървената или PVC-дограмата, които се предават разделно. Там са поставени контейнери за събиране на малки количества в обем до 1 кубичен метър и освен стъкло се предават и инертни материали. Съдовете са предназначени за ползване само от физически лица.

По-големи количества отпадъци от строително-ремонтни дейности на граждани или фирми се извозват до кариерата в село Златна нива след разрешение за транспортиране, което се издава от Община Шумен. За да бъде издадено разрешение, е необходимо да се подаде заявление по образец на гише № 9 на първия етаж в сградата на общината.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *