С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Стиковане

Областният управител д-р Владимир Йолов проведе работна среща с директора на Областно пътно управление Димитър Ковачев, управителя на ВиК- Шумен Жанета Панайотова, кмета на община Каспичан Милена Недева и кмета на община Никола Козлево Ешреф Реджеб за обсъждане на съвместни действия за завършване в срок ремонтни дейности на пътища в област Шумен, съобщават от пресцентъра на областната администрация. Проблемът беше поставен от Областно пътно управление на среща при областния управител миналата седмица, когато беше сигнализирано, че забавени дейности от общини по подмяна на водопроводи в населените места спират извършването на ремонти по републиканската пътна мрежа.

С оглед наложителни бързи действия областният управител заяви, че е необходимо да бъде направена координация между институциите за приключването на ремонтните дейности в срок. По информация на директора на Областно пътно управление Димитър Ковачев от миналата година се извършва ремонт на път III-2082 Провадия-Кривня-Равна-Неново-Косово-Марково-Кюлевча-Мадара на територията на област Шумен. Срокът за завършване на ремонтните дейности е края на месец юни тази година, но към момента са спрени дейностите по пътните участъци, които минават през населените места Кюлевча и Марково. Изчаква се там да бъдат подменени водопроводи в селата, едва след това участъците ще се ремонтират, но има проблеми с финансирането на рехабилитацията на водопроводите. Според кмета на община Каспичан Милена Недева общината има депозиран проект за финансиране в ПУДООС още през месец юли 2021г, но все още няма потвърждение за отпускането на необходимите около 550 000 лв. Управителят на ВиК Шумен Жанета Панайотова потвърди, че планираните водопроводи за подмяна са в изключително лошо състояние и често има аварии, но дружеството няма ресурс да извърши цялостната им подмяна.

Областният управител се ангажира за този проблем да бъдат информирани МОСВ и ПУДООС, като съвместно да се търси решение и да бъде осигурено финансирането, което ще позволи пътния ремонт да приключи в срок.

В община Никола Козлево предстои да се извърши рехабилитация на водопроводи в село Векилски.

С цел недопускане на подобни ситуации областният управител ще изпрати писмо с предложение до Министерски съвет за изготвяне на механизъм, касаещ управлението на срокове за инфраструктурни проекти към различни министерства. Областният управител е категоричен, че е необходимо да се работи паралелно, за да не се създава неудобство за населението и ремонтните дейности да се извършват качествено и в срок.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *