Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 411

Старт за пречиствателната

„Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД започна изграждането на пречиствателна станция за питейни води на стойност 21 милиона лева, съобщават от водното дружество. Модерното съоръжение ще бъде изпълнено в съответствие с одобрения инвестиционен проект и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020”, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България. Капацитетът на пречиствателната станция е 450 л/ сек при нормален режим на работа и 600 л/сек при форсиран режим. Към пречиствателната станция ще бъде изградена модерна лаборатория, която денонощно ще контролира показателите за качество на питейната вода.

„Строителната площадка е готова и вече се изливат основите на хлораторното помещение – първата сграда на станцията. За съжаление не успяхме да направим първа копка, заради пандемията, за да избегнем струпване на хора. Надявам се, когато обектът завърши, да се поздравим с успех“, каза управителят на „ВиК – Шумен“ ООД, Жанета Панайотова. “ За нас този обект е от изключителна важност, защото ще подобри водоснабдяването на града ни и условията за живот и бизнес в него. „, добави г-жа Панайотова.

На обекта се изпълняват работи на няколко площадки. Освен основите на хлораторното помещение се извършват дейности по новата административна сграда, сградата за технологични отпадъчни води и по колекторите за дъждовни и технологични отработени води; тече разчистване на зоните, в които попадат останалите сгради.

Проектът на пречиствателната станция за питейни води на гр. Шумен предвижда изпълнение на голям обем строително – монтажни работи.

Строителните работи на обекта започнаха на 07.11. 2020 г и са предвидени да завършат до пролетта на 2022 г.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *