С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Старт за инвитро

На свое заседание днес, свикано от председателя Борислав Беджев, общинските съветници в Шумен приеха по принцип предложението за изготвяне на правилник за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. Избрана бе комисия с председател  д–р Светлана Маркова, зам.-кмет по социални дейности и здравеопазване, която да доразработи правилника и до 20 юни да излезе с окончателния вариант. Последното заседание на тази комисия трябва да бъде съвместно с правната комисия, за да бъдат изчистени всички проблемни точки.

Сесията разгледа и прие още Наредба за реда и условията за настаняване под наем в социални жилища, както и Наредба за отглеждане на кучета и намаляване на популацията на безстопанствените кучета.

Поради възникнали неясноти, кметът Любомир Христов оттегли двете взаимно свързани наредби за условията и ползването на спортни обекти и за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове.

Обсъден бе и проблемът с предстоящото общо събрание на МБАЛ. Относно назначаването на д-р Димитър Костов за изпълнитлен директор на дружеството, кметът Любомир Христов заяви, че законът ще бъде спазен.

Съветниците обединиха двете ЦНСТ-та, които ще имат един ръководител, както това беше в предходния кметски мандат.

Одобрен бе проектът за изграждане на социални жилища.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *