Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 717

Старт за болницата

Започнаха строителните дейности по реализирането на една огромна необходимост за хората от Върбица – изграждането на общинска болница. Това е поредната сбъдната идея на кмета на община Върбица инж. Мердин Байрям. След завършването на строителството, общината ще разполага с поне 10 стационарни места за тежко болни и възрастни хора, с лекари- специалисти, различни болнични кабинети оборудвани с най-съвременната техника и апаратура, малка операционна зала, в която да се извършват по-леките хирургични интервенции. „Ние ще имаме своя болница, която в продължение на 40 години съществуваше като една разпадаща се сграда, а съгражданите ни за най-малките здравни нужди, пътуват и до момента до областния град“, казва инж. Байрям, който благослови строителите и им пожела  „На добър час!“.

Общата стойност на проекта, който е обмислян и разработван в продължение на 4 години, ще възлезе на 4,5 млн. лв. Само за строителство са предвидени 1,3 млн. лв., нови поръчки ще бъдат обявявани за медицинска апаратура, а впоследствие и за обзавеждане. Друга поръчка ще обхваща изграждането на инфраструктура в района на болницата. Инж. Байрям се надява сумите да паднат още заради конкурсното начало.

Вложените средства са изцяло от собствените местни приходи. От държавата не очакваме нищо, защото виждаме, че тя закрива общинските болници, няма финансиране и от еврофондовете, така че се справяме със собствени сили, коментира инж. Байрям.

Това е поредната идея на върбишкия градоначалник, която намира реализация благодарение на неговата упоритост и желание за промяна на родния му край. “Аз съм се родил и живея в тази община, разрухата ни заобикаляше отвсякъде. Когато поех кметския пост преди седем години, имайки предвид финансовия колапс на общината, не можех и да мечтая за сбъдване на идеите, които вече имах в мисълта си, но това беше за кратко. Въпреки лошото наследство което заварих, въпреки трудните времена за цялата държава, аз не се отказах. Моите мечти и идеи, бяха свързани с добруването на хората, които ми гласуваха доверие, на техните деца, които са нашето бъдеще, на нашия град и община, които заслужават една по-хубава съдба, и едно по-достойно място в историята на българските градове и общини!”, казва инж. Байрям.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *