Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 813

Старт в Преслав

Първа копка на реконструкцията на водопроводната мрежа, асфалта и тротоарите на ул. “Йоан Екзарх” направи в понеделник кметът на Община Велики Преслав д-р Александър Горчев. На церемонията присъстваха управителят на фирмата изпълнител ВиК-частта “Е-плант” Георги Георгиев, заместник-кметът инж. Димо Бодуров, представители на строителния надзор и обитатели на ул. “Йоан Екзарх”

“Днес започна същинската част от изпълнението на два мащабни проекта, единият, спечелен от Община Велики Преслав по програмата за развитие на селските региони за асфалтиране и подмяната на бордюрите и тротоарите на пет големи улици в гр. Велики Преслав – “Любен Каравелов”, “Лозарска”, “Чрегубиля Мостич”, “Отец Паисий” и “Йоан Екзарх”. Вторият проект, чиято първа копка направихме е свързан с първия. Той е по ПУДООС и включва подмяната на водопроводната инсталация по тези пет улици и водопроводните отклонение към къщите.” – коментира пред Шмоко.бг д-р Горчев.

Двата проекта ще вървят едновременно и са синхронизирани, веднага щом приключи разкопаването и подмяната на водопровода да започнат фирмите преасфалтирането. Около 150 дни е срокът за изпълнение и на двете дейности и към края на лятото петте нови улици трябва да са готови.

След реализацията на проектите Община Велики Преслав въвежда ембарго за разкопаването по направените улици. “Съгласно договора, който сме подписали до пет години след издаването на обекта нямаме право да разкопаваме и да извършваме ремонти, с изключение на тежки аварийни ситуации. Договорили сме се с “Енерго Про – Север” и комуникационните оператори предварително да подменят някои стълбове и комуникации, защото след края на ремонтите това няма да бъде възможно.” – обясни кметът на Велики Преслав.

Работата по двете улици “Отец Паисий” и “Йоан Екзарх” е на стойност 630 520 за асфалтиране, за другите три улици за асфалта им парите са 1.36 милиона лева. Подмяната на водопроводите ще струва 1.2 милиона лева – общо 3.2 милиона лева.

Кметът на Велики Преслав предупреди жителите на улиците, които ще бъдат ремонтирани за предстоящите затруднения и помоли за разбиране. Ул. “Йоан Екзарх” е била асфалтирана напълно през 1978 година във връзка с предстоящото през 1980 откриване на историческия музей, тъй като по нея трябвало да минат официалните гости.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *