С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Стартира нов социален проект

 

300 потребители ще бъдат обхванати по новия социален проект “Грижа в дома в община Шумен”, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 г. Проектът е на стойност 1 603 038 лв. Срокът за изпълнение е 15 месеца, като първите три месеца са подготвителни, а дейностите по него реално ще започнат от началото на месец юни 2023 г., съобщават от пресцентъра на общината.

„Грижа в дома в община Шумен“ е продължение на досегашните проекти за патронажна грижа и цели да осигури подкрепа в домашна среда на лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа.
За предоставяне на помощта ще бъдат назначени 60 лица, за които е осигурен транспорт от и до домовете на потребителите.

Основна цел на проекта е подобряване на равния достъп до услуги и възможностите за социално включване на лицата. Те ще получат почасови интегрирани социално-здравни услуги в дома си в зависимост от своите нужди. Сред тях са доставка на храна, хранителни продукти и стоки от първа необходимост, закупени със средства на потребителите, заплащане на битови сметки и психологическа помощ. Екипите на „Грижа в дома“ ще съдействат при заявяване и получаване на административни и битови услуги, осигуряване на информация за превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с диетолог и други специалисти при необходимост.

За допълнителна информация: тел. 054/ 857 672, ст. експерт Александрина Шаренкова към дирекция „Социална политика и здравеопазване“, Община Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *