Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Станчев вместо Ревизоро

Лидерът на ВМРО Деан Станчев остави Наталия Стефанова от НФСБ извън общинския съвет, сега е на път да я лиши и от мястото в парламента, въпреки втората й позиция в патриотичната листа.

Общинският съветник от ВМРО и председател на “Войводите” в Шумен Деан Станчев ще влезе като народен представител в парламента, ако в сряда Народното събрание одобри кандидатурата на Емил Димитров – Ревизоро за екоминистър. До рокади в изпълнителната и законодателната власт се стигна след като министърът на околната среда и водите Нено Димов беше арестуван, а след това подаде и оставка.

Бившият шеф на митниците Емил Димитров беше избран за депутат като водач на коалиционната листа на патриотите в 30-и МИР – Шумен. На второ място след него беше неуспялата на последните местни избори кандидат-кметица на Шумен Наталия Стефанова от НФСБ. Справка в резултатите от вота обаче показва, че тя е получила 525 гласа, докато за четвъртия в списъка – Деан Станчев са гласували с 10 повече – 535, той минава и преференциалния праг и измества Стефанова. Така след като 30 гласа не й достигнаха да стане общински съвет, сега горчилката е по-силна – 10 я оставят само да гледа как Станчев, с когото не се обичат от години, полага клетва като депутат. Наталия Стефанова натрупа сериозни негативи в шуменската общественост, след като излезе, че с няколко решителни гласа, сред които и нейният, беше приет бизнеспланът на ВиК, предвиждащ бъдещите увеличения на цената на водата в Шумен.

2008 година. След излизането си от сръбски арест младият активист на ВМРО Деан Станчев показва окъвравената си тениска и разказва за малтретирането от страна на сръбските полицаи.

Деан Станчев е дългогодишен активист на ВМРО в Шумен и общински съветник втори мандат. Политическата му кариера става публично известна когато е на 26 години. През 2008 година като убеден привърженик на ВМРО Станчев пътува с автобус с група на ВМРО до Босилеград в Сърбия за да поднесе цветя пред паметника на Мара Бунева в деня на 80-годишнината от извършения от нея през 1928 година разстрел на сръбския палач Велимир Прелич. При излизане на автобуса от Сърбия от него са свалени трима българи, сред които и Станчев, един е освободен, а на шуменците Деян Станчев и Атанас Боруков са подвигнати обвинения за това, че са осквернили знамето на Сърбия на площада в Босилеград, като скъсали плата и строшили дръжката. Според сръбските власти на границата парчета от сръбския флаг са открити у Станчев и Боруков. На пресконференция в Шумен след 45 дни сръбски арест двамата твърдяха, че за първи път са видели знамето в съдебна зала  не знаят как парчета от него са попаднали в автобуса.

Ако рокадата бъде осъществена и Деан Станчев стане депутат, на негово място в общинския съвет трябва да влезе Явор Якимов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *