Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Станишев с подкрепа за Венков

Българската делегация в Букурещ се срещна с министър-председателя на Румъния Виорика Данчила.

Персонална подкрепа за кандидатите за кметове на Шумен и Русе Венцислав Венков и Пенчо Милков оказа президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и бивш министър-председател на България Сергей Станишев. Венков участва в Букурещ в работата на Регионалния форум на Партията на европейските социалисти, посветен на бъдещото на Западните Балкани и регионалното сътрудничество. Българската делегация се срещна и с министър-председателя Виорика Данчила и кмета на Букурещ Габриела Фиря.

“В България предстоят ключови местни избори и за БСП e важно да постигне добър резултат. Уверен съм, че кандидатите на БСП имат качествата да спечелят тази битка, предлагат реална алтернатива и се ползват с необходимото доверие и авторитет.”, написа президентът на ПЕС Сергей Станишев в профила си във фейсбук.

“Поканих двама от тях, които познавам лично – Пенчо Милков, кандидат за кмет на Русе, и Венцислав Венков, кандидат за кмет на Шумен, на форум за регионално сътрудничество в Букурещ, организиран от румънската социалдемократическа партия, тъй като темата е важна за техните области. В него взеха участие премиерът на Румъния Виорика Данчила, министърът на отбраната на Северна Македония Радмила Шекеринска, както и представители на социалистическите партии от Гърция, Хърватия, Унгария, Сърбия, Албания и Черна Гора.

При кмета на Букурещ Габриела Фиря.

Благодаря за гостоприемството и на кмета на Букурещ Габриела Фиря, с която на отделна среща обсъдихме необходимостта от засилване на сътрудничеството между градовете от двете страни на Дунав. Устойчивото развитие и инвестицията в хората, за която социалистите настояваме, няма как да бъде постигната, ако на местно ниво в България продължава да се разчита единствено на средства от еврофондовете. Необходими са усилия за повече трансгранични проекти и работа в посока превръщане на градовете ни в привлекателни за инвестиции места.

 

Пожелавам успех на кандидатите за кметове и общински съветници от БСП. През следващите дни ще се включа в кампанията в областите Русе, Видин, Шумен и Пловдив”, написа още в социалната мрежа лидерът на европейската левица.

Пресцентър на БСП

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *