С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Срещи на Владимир Йолов

В поредица от работни срещи областният управител д-р Владимир Йолов провежда разговори с ръководителите на териториалните структури на държавната администрация в област Шумен, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Днес срещите на областния управител д-р Владимир Йолов продължиха с разговори с ръководството на Областната дирекция по безопасност на храните. В хода на срещата бяха обсъдени дейностите по контрола на безопасността на храните, материално-техническата база и кадровото обезпечаване на структурата. Отделите „Контрол на храните“, „Растителна защита“ и „Здравеопазване на животните“ формират основните направления в дейността на дирекцията. С оглед по-голяма информираност и предизвикване на интереса на учениците към тези специалности ще се планира провеждането на „Ден на отворените врати“ в областната дирекция с участието на кандидат-студенти и представители на университети от страната. Целта е младите хора да бъдат запознати с тези професии и с дейността на дирекцията, за да имат възможност да направят информиран избор за продължаване на образованието си и успешна бъдеща реализация в това направление.

По-късно през деня областният управител проведе среща с командирите на военните формирования от област Шумен. Обсъдени бяха възможностите за съвместна дейност и общи инициативи за популяризиране на военната професия. В средата на следващия месец предстои да се насрочи заседание на Областната комисия „Военни паметници“ за обсъждане състоянието на областния регистър и картотеката на военните паметници, както и възможностите за осигуряване на финансиране за определи спешни ремонтни дейности.

Важно е областната администрация и териториалните структури да работят в добро взаимодействие и да се търсят пътища за разрешаване на проблемите“, заяви областният управител. Той изрази убеждението си, че работата между институциите ще продължи с професионализъм и в диалог, за да бъдат намирани оптимални решения в полза на жителите на област Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *