Искате ли да има предсрочни парламентарни избори?

or

гласували: 47

Среща с Румен Стоичков

На 20 октомври, от 17:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува журналистът и радиоводещ Румен Стоичков с представяне на последните си книги „По билото на миналото”, „Ожадняла река” и „Сърце на длан”. Предишните си издания – „Преди забравата”, „Из стръмнините на България” и „Някъде там”, журналистът представи в библиотеката през 2017 г., напомнят от пресцентъра на библиотеката.

Румен Стоичков е дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт” на Българското национално радио с повече от 1200 предавания и един от най-емблематичните гласове на националната медия. Автор е на повече от 2000 анкети, интервюта и репортажи. Голяма част от тези материали публикува и в книгите си, в които разказва историите на малки, изоставени населени места с мисията да бъде съхранена родовата и националната памет, която те притежават. За журналистическата си дейност е отличен с множество награди: специалната награда на Медийния фестивал в „Албена” през 2005 г.; годишната награда за 2007 г. на Съюза на българските журналисти в раздел „Радиожурналистика”; втора награда за репортаж от Източните Родопи в конкурс по проект „Новото тракийско злато” през 2012 г.; националната награда „Златна кана” на Фондация „Съкровищата на Панагирик” през 2015 г. за цялостно журналистическо и литературно творчество и обществена дейност. През 2015 г. е номиниран от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите за приза „Пазител на традициите 2015” и печели наградата и на журито, и на публиката в категория „Личност”. Три пъти е отличаван с грамота в категория „Радио” на медийните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората”.

Хобито на Румен Стоичков е да събира автографи от известни личности и колекцията му, попълвана от 50 години, вече включва над 7000 автографа.

Срещата с Румен Стоичков се осъществява в финансовата подкрепа на „Алкомет” АД.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *