С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Среща на туристическия  бранш

Дискусионен форум за набелязване на потенциалните възможности за развитието на туризма в региона се проведе под патронажа на кмета на Шумен проф. Христо Христов, съобщават от пресцентъра на общината. Официални гости на срещата бяха председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова и заместник-областният управител Нели Георгиева. Форумът беше организиран и ръководен от заместник – кмета по икономическо развитие Николай Колев. В дискусията бяха поканени за участие представители на туроператорски, хотелиерски, ресторантьорски и транспортни фирми от Шумен и региона, както и общински съветници.

Целта на срещата беше да се съдейства в посока за обединяване на туристическия бизнес чрез създаване на  съвет по туризъм извън консултативния съвет, ситуиран към кмета на общината, в който да участват представители на туристическия бизнес. Идеята е този съвет да поставя проблемите на бранша, които да бъдат внасяни за разглеждане в администрацията и чрез консултативния съвет по туризъм да се предлагат решения на Общински съвет за по-бърза комуникацията между администрация и бранш.

Участниците в срещата обсъдиха възможностите за създаване на интегриран туристически продукт между общините, обединиха се в идеята за организиране на повече туристически атракции, не само културно-исторически, но и такива които да привлекат участието на повече млади хора. Беше дадено и предложение за решаване на проблема с липсата на обществен транспорт по маршрута от паметника „Създатели на българската държава“ до  историко – археологическия резерват “Шуменска Крепост”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *