Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 804

Среща на лидери

Кметът на Община Върбица Мердин Байрям участва в Румъния в Осмата Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете, която протича под мотото “За (Нова) Европа”. Тя се провежда в сградата на Парламента в Букурещ и се явява едно от най-важните събития по време на Румънското председателство на Съвета на ЕС, и най- мащабната инициатива на Европейския комитет на регионите(КР).

В нея участват над 500 местни и регионални избрани представители и лидери от целия Съюз. Присъстват и 100 млади изборни представители, които са избрани от над 500 предложения.

Сред удостоените с внимание и лична покана за участие от председателя на Европейския съвет на регионите- Карл Хайнц Ламберц, е и кметът Мердин Байрям.

Приветствие при официалното откриване направи г-н Ламберц, който пожела успешна и ползотворна работа на участниците. Събитието продължи с изказвания и дебати на участниците, обсъждане на изискванията и предложенията на регионите и градовете за общото съзидателно бъдеще на Европейския съюз.

Снощи в сградата на Националната опера на Румъния, с приветствени слова към всички участници във високия Форум се обърнат Габриела Фиреа – кмет на столицата Букурещ, и Роберт Негойша- ръководител на румънската делегация в комитета на регионите.

Днес срещата на високо равнище продължава своята работа.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *