Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 506

 Сребро за Койнов

Кметът на Шумен Любомир Христов се срещна днес с Даниел Койнов, ученик в ППМГ „Нанчо Попович“ и възпитаник на Школа А&Б, който спечели сребърен медал на Европейската младежка олимпиада по информатика, съобщават от пресцентъра на Общината. Петото издание на състезанието се проведе онлайн с виртуален домакин румънският град Плоещ. Талантливият шуменец записа и най-добро класиране от всички български участници в младежката олимпиада. Заедно с Даниел бяха и неговите преподаватели Бисерка Йовчева и Димитър Добрев от шуменската школа по информатика „А&Б“.

Любомир Христов поздрави младия състезател и преподавателите му за успеха. „Сребърен медал и най-добро представяне от всички български участници е голямо постижение, браво. И то сред конкуренция от близо 180 състезатели от 30 държави. Радвам се, че Шумен има такива талантливи деца, които печелят отличия в международни състезания и побеждават участници от цял свят“, каза Христов.Той пожела на Даниел да продължи да се занимава с информатика и да постигне още по-големи успехи.

Бисерка Йовчева заяви, че е изключително горда от представянето на Даниел. По думите й шуменецът е един от най-подготвените и добри информатици при младежите в България. В хода на разговора Йовчева съобщи още една радостна новина – Даниел е спечелили златен медал от Балканската младежка олимпиада по информатика. Тя се е провела паралелно с Европейската олимпиада, а резултатите на участниците са станали ясни преди часове.

В края на срещата Любомир Христов подари на Даниел раница за лаптоп. От името на Школа А&Б Бисерка Йовчева също направи символичен подарък на кмета – тениска с емблемата на Международния есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“, който се провежда в Шумен.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *