Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 719

Спират ралито

Спират най-старото рали в България.

По повод появилите се разнопосочни информации за предстоящото рали, общинската администрация информират шуменската общественост, че до този момент в Община Шумен не е получена виза /разрешение/ от Автомобилната федерация на България /АФБ/ за провеждане  на  рали „Стари столици“. Оттам посочват още, че  наличието на такъв документ е първото и задължително условие за реализиране на ралито. В съобщение от пресслужбата се цитира писмо на АФБ от 04.07.2019 г. до кмета на общината, където изрично е указано следното: „да не съгласувате и не разрешавате организиране и провеждане на каквито и да било автомобилни състезания или прояви със състезателен характер без разрешение /виза/ от АФБ“. От Министерството на младежта и спорта също е получено писмо, че е необходимо организаторът да представи разрешение за провеждане на ралито, издадено от лицензираната АФБ.

Поради тази причина и във връзка с оставащото изключително кратко време до посочените в искането на „БУЛТРАНС РАЛИ ТИМ“ дати 31.08. и 01.09.2019 г., от администрацията изразяват тревога относно възможността за организиране и провеждане на предстоящото автомобилно състезание.

От общината информират още, че кметът Любомир Христов е изпратил писмо до Христо Маринов, председател на АСК „БУЛТРАНС РАЛИ ТИМ“, в което се заявява подкрепа за развитието на автомобилния спорт. В него се посочва, че общината не възразява на територията й да бъде проведено такова състезание след предварително представяне на всички необходими документи от страна на организатора. За целта обаче е нужно да се предприемат бързи и адекватни действия.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *