Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 819

Спидуеят идва в неделя

11958244_10206619544760464_8033296075224592801_o

Рев на мотори ще огласи източната част на Шумен и кв. “Тракия” в неделя. На 29-ти май мотостадионът в Шумен за трети път в рамките на девет месеца Шумен ще бъде домакин на международно състезание по спидуей. “Конете” си вече подготвят и шуменските състезатели Христо Христов,Чавдар Чернев и Жулиен Димитров, а любимецът на шуменската публика Милен Манев е направил поредната си блестяща изява в Аржентина и също е готов за старт.

Организатори на тази проява отново са представителите на МК“Волов“,които правят и невъзможното за възраждането на спидуея в България. “Важно е да се знае ,че въпреки всички необходими документи за съдействие от Община Шумен са подадени, но интересът от тяхна страна е нулев. Имахме нужда от химически тоалетни, сметосъбиране, охрана,линейки – все неща с които можеше да ни се помогне.” – коментираха организаторите, без да крият огорчението си от отношението на местната администрация към спорт с традици в миналото и вярна публика в днешни дни.

С или без кметството състезанието ще се проведе, а за публиката ще е по-интересно да научи за някои нови моменти този път. Това което е интересно е , че ще има така наречената „Зона за сигурност“ която ще е на 5м вътрешно от страничните прегради,и състезателите ще бъдат дисквалифициани ако я престъпят. Това се прави защото пистата няма въздушни възглавници, но е вариант защото е много по широка от стандартните писти на запад. Условието е било зададено от Германската Мотоциклетна Федерация за да приеме участието на състезателите й.

Входът на мотостадиона ще бъде срещу почти символичните 5 лева, за децата под 10 години – безплатно. Началото на състезанието е в 15 часа, когато започва представянето на състезателите. Ето кого чакаме в неделя на пистата:

 

Станислав Мелничук
Има един фаворит на Мотостадион Шумен и той се казва Станислав Мелничук.Първо място на Shumen Speedway Challenge и November Speedway Glory- 2015, Стас е основен фаворит за титлата в родината си вече няколко години,въпреки младостта си.Първо място в последния кръг от украинското индивидуално.

Витали Лисак
Всички познаваме този състезател от последните състезания в Шумен.Витали Лисак се раздава до последно на пистата,лбимец на децата .Великолепно представяне на първенството в Аржентина тази година.Рядко пропуска стълбица в Украйна.

Станислав Огородник ,Марко Левишин,Станислав Огородник – състезатели от младежката формация на Украйна . Шумен ще е място където да докажат умения и талант.

Станислав Буржа
Имаме представител състезавал се в полската Ekstra Liga. Всеки, който поне малко се интересува от спидуей, разбира за нивото за което става дума. Бил е част от отборите на Тарнов и Ополе, Станислав Буржа е един от основните фаворити на състезанието в неделя.

Рони Вайс
Стар познайник на публиката.Темпераментен и всеотдаен , Рони пак ще е тук изминал дългия път от Мейсен-Германия . За него се знае, че е най-добрият на лед в Германия.

Алайн Трипке
Друг леден гладиатор.Отлична техника на сгурията. Алайн е за пръв път в България.

Рихарт Гайер
Водещ състезател на немската младежка формация. 18 годишния германец ще е за втори път в Шумен и познава пистата. Рихарт е брат на Рони Вайс.

Патрик Бури
Представители на старата чехословашката школа, откъдето е и добре познатият на почитателите на спидуей словак Мартин Вацулик. 22 годишният Патрик Бури е състезател от националната формация на Словакия с множество международни участия на високо ниво.

Милен Манев
Изключително активно започна новия сезон състезателят от Търговище. Тръгвайки от първенството на Аржентина, където Милен направи интензивни 6 кръга в компанията на състезатели от Полша , Дания, Италия , Русия , Украйна и Аржентина. Участва също в надпревари в Германия и Чехия на Европейски полуфинал прдставяйки се повече от достойно. На Shumen Speedway Open той ще бъде сред стари познайници ,но най-вероятно много по-мотивиран да намери място на стълбицата пред собствена публика.

Чавдар Чернев
Най-добрият шуменски състезател е под пълна пара , съживявайки двата си сковали мотора през последното състезание. Трети за купата на централноевропейските държави през 2012, основен фаворит за купата на Румъния през последните 5 години, множество международни състезания, Чавдар е познат с това, че не признава авторитети ,а газта е винаги до дупка.

Христо Христов
Младия Христо Христов е гордостта на мото клуб “ Волов“ през новия сезон. Дисциплина и постоянство са неговия мотор по пътя нагоре .Огромен напредък за последните две години Христо дава пълна газ на последните квалификации за Европейско първенство до 21 години в Любляна Словения.

Жулиен Димитров
Малшанс с мотоциклета си на пистата в Шумен имаше младият Жулиен последните два пъти. След като пусна бомбата в румънското първенство за младежи, шуменският състезател си е наострил мотоциклета си да покаже какво може и тук в къщи. Стискаме палци това да се случи.

Коментари

  • Антоанета май 25, 2016 в 9:10 pm

    В Холандия пистата наистина е много малка но няма никакви въздушни възглавници,относно общината,оня вижда всичко отгоре и след време всичко се връща. Пожелавам успех на нашите момчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *