С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,884

Спасителните действия продължават

Пътят Шумен – Русе е отворен за движение, започват да се пускат поетапно автомобили, току-що съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Оттам призовават водачите да шофират внимателно, да тръгват на път след като се запознаят с актуалната пътна обстановка.

Спасителните действията на екипите на РДПБЗН- Шумен по евакуация на закъсали по пътищата в областта Шумен автомобили продължават, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

В оперативната дежурна часа са приети нови сигнали за закъсали четири автомобила край новопазарското село Мировци. Кметът на Нови пазар е осигурил тежка техника и роторен снегорин за оказване на съдействие на екипите. Пътят е с навявания, създадена е организация за почистването му, за да могат спасителните екипи да стигнат до нуждаещите се от евакуация хора, и да им помогнат.

Единият от закъсалите спасителни екипи между село Хърсово и Никола Козлево вече е извън капана на снежните преспи. Екипът е успял да достигне и до бус, в който са пътували хора и са закъсали в снежните преспи. Всички са евакуирани и откарани с помощта на тежка техника в кметството на село Хърсово, където им е осигурена топлина и храна.

Към момента няма данни за други закъсали в района автомобили. Комуникацията е изключително трудна поради липса на обхват на някои от мобилните оператори. Поради дублиращите се сигнали оперативните дежурни прозвъняват всички, които са подали информация, че бедстват. Към момента няма такива, които не са евакуирани. Все още остават блокирани два екипа на РДПБЗН- Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *