С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Сметища на Платото

Служители на Природен парк Шуменско плато и Държавното горско стопанство – Шумен почистиха локални сметища на територията на ПП „Шуменско плато“. Заради голямото количество отпадъци се наложи горските да осигурят тежка техника, с която да бъдат ликвидирани замърсяванията. Акцията се проведе в районите на Телевизионната кула, край Илдъз табия и край пътя за с. Лозево.

Въпреки, че през пролетта тези терени бяха почистени, недобросъвестни граждани продължават да изхвърлят битови отпадъци от ремонти и разчистване на жилища, припомнят от пресцентъра на Парка.

Съвместно с горските служители е премахната и нерегламентирана маркировка. Предполага се, че маркиращите ленти, които замърсяват околната среда, са поставени за провеждане на състезания, за които не са издадени съответните разрешителни.

От администрацията на Парка припомнят, че всички дейности в ПП „Шуменско плато“ следва да бъдат съгласувани с Дирекцията и местното държавно горско стопанство, за да се избегнат нежелани инциденти и благодарят на гражданите, които подават сигнали за нередности, замърсявания и вандалски прояви.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *