Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Сменят управителя на ВиК

Управителят на ВиК Шумен Илиян Илиев ще бъде сменен на общо събрание на водното дружество. То ще се проведе на 4 декември от 11 ч. в сградата на ВиК. Ще бъде избран нов ръководител до провеждането на конкурс за длъжността. Общото събрание ще упълномощи министъра на регионалното развитие да сключи договор за управление с новоназначения шеф на дружеството, както и да определи заплатата му.

Представителят на община Шумен във ВиК ще гласува според решението на общинския съвет, което ще бъде взето на сесията в четвъртък, когато ще се гледа тази точка.

Илиян Илиев е изпратил поканата за общото събрание до всички общини, които притежават миноритарни пакети. държавата държи 51 процента от дружеството и на практика може сама да решава.

Общините не са информирани за мотивите за смяната на управителя, който бе назначен временно, поради проваления конкурс. В писмото не е упоменато също така и името на бъдещия шеф на фирмата и общините-съсобственици ще го научат на самото събрание.

Очаква се Илиев да бъде назначен за управител на ВиК Перник, заради проблема с водната криза, но е обещал да помага и на Шумен, каза пиарът на водното дружество Камен Андонов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *