С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Словото и духът ще ни съхранят!

Кметът на община Шумен Любомир Христов отправя празнично поздравление към дейците на образованието и културата по повод най-светлия български празник – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В него се казва:

“Уважаеми учители, преподаватели, ученици и студенти,

Уважаеми дейци на културата,

Скъпи съграждани,

Честит 24 май!

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е първият български национален празник. Празник от онова далечно време, когато все още не сме извоювали свободата си, но сме съзнавали, че тъкмо словото и духът ще ни съхранят като народ и ще ни водят към светли бъднини. Празник, който ни дава самочувствието на общност с принос към човешката цивилизация, защото България е родина на кирилицата –  третата световна азбука, на която пишат милиони хора по света.

Денят на светите братя Кирил и Методий е трайно вписан в националната ни памет. Ден на истински и неподправени вълнения, които завладяват с еднаква сила и млади, и стари под звуците на химна „Върви, народе, възродени“. Ден на поклон и признателност, ден на спомен за отминало величие и надежда за по-добро бъдеще за нашия народ.

Бъдете здрави и благословени. Честит празник!”, завършва обръщението на шуменския кмет Любомир Христов.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *