С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

След бурята

Служителите на Пожарна безопасност и защита на населението, работници от общинските предприятия „Паркове и обредна дейност“ и „Чистота“ продължават работа по отстраняване пораженията от силния вятър през вчерашния ден.

Пожарна безопасност и защита на населението са откликнали на многобройните сигнали, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен. Нарязани и отстранени са паднали дървета и клони на бул.“ Велики Преслав“ в Шумен, на ул.“ Николай Чернишевски“, където дървото било паднало върху лек автомобил Фиат „Пунто“. Премахнати са надвиснали клони на ул.“ Кирил и Методий“ в Шумен, обезопасен е блок на бул.“ Велики Преслав“ където имало сигнал за надвиснала ламарина. Премахнато е паднало дърво от пътното платно на влизане в Шумен от 5-ти километър, отстранено е паднало дърво на ул.“ Петър Парчевич“ в града, нарязани са клони на бул.“ Ришки проход“, паднало дърво в село Мараш, на ул.“ Цар Освободител“ в Шумен, на ул.“ Пирин“ в село Мадара, обезопасен е покрив с падащи керемиди на ул.“ Цар Освободител“ в Шумен. Премахнато е паднало дърво на пътя в село Радко Димитриево, на ул.“ Цар Освободител“ в Шумен, където паднало върху лек автомобил, премахнато е паднало дърво на ул.“ Странджа“, четири дървена на различни адреси в Нови пазар, отстранена е надвиснала ламарина от покрив на сграда на ул.“ Патриарх Евтимий“ в Нови пазар, осигурено е дежурство с противопожарна техника във Върбица на обществено мероприятие.

Работници от общинските предприятия „Паркове и обредна дейност“ и „Чистота“ продължават разчистват улиците и тротоарите в града, както и дворовете на училищата от нападали клони и листа заради силния вятър вчера, съобщават от пресцентъра на Община Шумен.

Общо осем сигнала са получени в общинската администрация, като два от тях са за паднали дървета в Шумен –  на улица „Черноризец Храбър“ и на ул. „Св. Райко Шуменски“. Падналите дървета са нарязани на части и в момента се извозват. Паднало дърво има и по пътя между селата Салманово и Радко Димитриево, което е отстранено от пътното платно още вчера. Останалите сигнали са за нападали и надвиснали клони, както и за стари дървета, които ще бъдат премахнати, защото биха могат да създадат проблем за преминаващи хора и автомобили.

От общинската администрация призовават гражданите също да почистят листата и клоните около домовете си.

На някои места силният вятър е съборил и отместил контейнерите за смесените битови отпадъци. От общинското предприятие по чистотата правят обход в града, за да възстановят съдовете по местата им.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *