С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Скрап на завоя

Покрай буса се минава с удвоено внимание.

Покрай буса се минава с удвоено внимание.

Паркиран на кьоше бус “Пежо” затруднява минаването зад банка “Пиреос” във вътрешните улички на кв. “Херсон” и създава предпоставки за катастрофи, алармираха шофьори, на които се налага да се изправят “на педал” когато минават по този маршрут. Според очевидци “Пежо”-то е на това място от месеци, ако не и години.

 
“Дори и при бавна скорост ми се налага постоянно да набивам спирачки, ако от другата страна се появи кола, няма никаква видимост. Изчакайте и вижте какво става, ако трябва да мине камион или друг микробус. По принцип не може да се паркира на по-малко от пет метра от кръстовище” – ядосваше се в понеделник сутринта шофьор, докато се измъква от квартала.

 
Шмоко не се наема да коментира дали кьошето зад банката е кръстовище или завой, но бусът действително затруднява трафика, а още повече по всичко личи, че е намерил там вечен покой. Справка в Гаранционния фонд за наличието на задължителната застраховка “Гражданска отговорност” показва, че последната полица за този автомобил е изтекла на 5 октомври 2013 година, т.е. преди две години на днешния ден. Че не е мърдал от това място отдавна сочат и омекналите гуми.

 

 

Според шофьори синьото "Пежо" е тук от месеци.

Според шофьори синьото “Пежо” е тук от месеци.

Присъства в 3D версията на картата на Шумен.

Присъства в 3D версията на картата на Шумен.

Ако се съди по гумите - отдавна не е мърдало от мястото си.

Ако се съди по гумите – отдавна не е мърдало от мястото си.

Справка в Гаранционния фонд показва, че последната полица е изтекла на 4 април 2013.

Справка в Гаранционния фонд показва, че последната полица е изтекла на 5 октомври 2013.

IMG_2284

Трудно разминаване.

 

“Пежото” не е единствената изоставена кола в района, показа репортерска обиколка. Само на няколкостотин метра от буса, но вече на главния булевард “Велики Преслав” е изоставен автомобил “Тико”, за който по цвета може да съди, че някога в добрите си години е бръмчал из града като такси. Собственикът на малолитражката с номер H9432AM я изоставил на самото кръстовище с вътрешната уличка и върху маркировката, която очертава границите, в които изобщо могат да се движат, спират и паркират автомобили. И на тази кола застраховката е изтекла на 15 юли 2014 година и оттогава поне по закон би трябвало да не е в движение.

 

 

Другият "паметник".

Другият “паметник”.

IMG_2288

Сутрин в счупеното стъкло игриво се отразяват лъчите на изгряващото слънце.

Кръстовището е на метър, маркировката е леко нагазена.

Кръстовището е на метър, маркировката е леко нагазена.

Застраховката "Гражданска отговорност" за тоя жълтурко е изтекла на 15 юли м. г.

Застраховката “Гражданска отговорност” за тоя жълтурко е изтекла на 15 юли м. г.

 

Междувременно веднага след публикацията на сигнала ни реагира инспекторатът на Община Шумен. “Пуснали сме номерата на автомобилите със запитване към “Пътна полиция” за изясняване на собствениците им. Ще им отправим предписание в съответствие с наредбата за управление на отпадъците на територията на община Шумен, която третира и излезлите от употреба МПС-та, да бъдат преместени на частен терен или предадени на фирма за оползотворяване.” – каза за Шмоко.бг директорът на инспектората Свилена Иванова. Малко след това говорителят на ОДМВР Ася Йорданова също информира, че полицията се е самосезирала за проверка по изнесените случаи.

 

Коментари

  • ! октомври 5, 2015 в 11:29 pm

    На бул. Симеон Велики, след кръстовището с Панайот Волов има ударено такси. Стои там поне от 2 или 3 месеца.

  • Loveca_ октомври 5, 2015 в 7:50 pm

    Иван Александър и Стилиян Чилингиров – червена кола със спаднали гуми. При проверка в този сайт, който е в статията излиза, че и той не е платил ГО/застраховка или каквото там се води.

  • Свидетел октомври 5, 2015 в 11:11 am

    На 50 метра западно от Бюро-то по труда (ул.”Цар Иван Александър”) има един тъмносин Голф 3 комби (то на кола не прилича вече).Стои поне от януари 2014 год.Вътре купето (до тавана) е пълно с багаж (боклуци). Някакъв селянин е собственик, работи в Те-мах.Вратите му се отварят свободно.Като ще е за глоби от скоби (общината е първа кипра), а че няма места за паркиране (гледайте си работата!).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *