С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Сияйна зора в Приморско

От 11 до 13 септември в Приморско ще се състои традиционният национален конкурс за хора с увреждания, организиран от Сдружение „Сияйна зора“ – Шумен. Години наред негов домакин бе Община Шумен, но поради големия брой участници, тази година приехме поканата на Община Приморско, каза Денка Стоянова, консултант социални дейности в Сдружението.

Конкусът има състезателен характер и в трите последователни дни ще се представят над 300 участници от Домовете за хора с увреждания, от защитените жилища и от Дневните центрове за хора с увреждания.За победителите са осигурени статуетки, символизиращи желанието и стремежа за полет на хората с увреждания.

Заявки за участие са подали организации на хора с увреждания от Шумен, Варна, Бургас,Антново, Карнобат, Смядово, Габрово и др.

Освен Община Приморско спонсори на проявата са  шуменските фирми „Лавена“, „Фикосота“, „Итал фууд“.

Община Приморско поема разходите по осигуряване на сцена и поставянето на рампи за хората с увреждания, както и по настаняването на участниците и техните придружители. При дъждовно време конкурсът ще се проведе в закрита зала с удобен достъп за инвалидни колички.

Община  Приморско е ангажирала творчески състави, които да поздравят участниците със свои изпълнения. Председател на журито ще бъде народната певица Златка Ставрева.

Денка Стоянова заяви, че заключителният етап на конкурса ще бъде в Шумен на 3 декември – Международния ден на хората с увреждания. В него ще участватпризьорите от конкурса в Приморско.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *