С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Симфониета на открито

За любителите на музика на открито Община Шумен, Симфониета Шумен и Регионален исторически музей ви канят на Сцена „ Старият град“ на 22.06 / сряда /от 19 ч.

Няма по-прекрасно съчетание от красива гледка към нашия град Шумен и музикалните импресии на Симфониета Шумен, смята диригентката Калина Василева. Ще чуете любими автори и техните най-популярни творби: Моцарт, Владигеров , Дворжак, Понсе, Гардел, Делиб ,Барток и др. Програмата е подбрана за това място и атмосфера, което ще ви зареди с енергия, така звучи поканата на Василева.

Община Шумен осигурява за публиката автобуси, които ще тръгнат в 18,00 ч. и 18,15 ч. от паркинга пред Общината. Билети ще се продават на входа на Стария град.

Мястото има своята енергия и, ако има интерес, догодина ще направим няколко концерта, има потенциал да се превърне и във фестивал, смята Калина Василева.

До края на месеца предстоят още два концерта на Симфониета.

На 27.06. от 19,30 ч. е концертът в къща музей „Панчо Владигеров“, под диригентството на Калина Василева. Гост солист – виртуозният флейтист Бюлент Евджил /Турция/.

На 30.06 от 19 ч. в зала „Венета Вичева“ е концертът „Ангели и демони“ по творби на Астор Пиацола. Солисти – Людмил Ангелов – пиано,Стоян Караиванов – бандонеон и Петър Македонски – тромпет. Диригент Калина Василева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *