С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Символично за тока

Металурзите в "Алкомет"протестираха символично

Металурзите в “Алкомет”протестираха символично

Металурзите от завода “Алкомет” подкрепиха днес протеста на бизнеса срещу скока на тока, но символично, без да спират електричеството в цеховете, поради спецификата на непрекъснатото производство. Работниците напуснаха за минути работните си места, за да се снимат и да изразят солидарността си към протеста.

 

“Отправяме призив към енергетиката да разбере, че промишлеността не трябва да бъде унищожена и искаме равностойно дългосрочно партньорство”, написаха официално от пресцентъра на завода. Там днес лепят и стикери със зачеркната светкавица и надпис “Ден на траур за българската икономика”.

 

Като цяло ефективните протести в Шумен са малко, защото почти цялата индустриална зона в града, където се намират най-големите предприятия, е газифицирана и електричеството не е най-големият им разход.

 

Ефективен протест имаше във фабриката за сладкарски изделия “Цитрон”, където спряха тока за час. “Увеличението на цената на електрическата енергия е неоправдано при условие, че в световен мащаб цената на горивата пада.

 

Увеличението ще доведе до покачване на цената на крайния продукт и това ще го понесе българският народ”, коментира собственикът на фабриката Азис Садула.

 

“Призовахме за включване в протестите с цел да бъдат намерени и използвани всички възможности в системата, ако има повишение на цената на тока, то да бъде минимално”, каза шефът  на Българската стопанска камара в Шумен Николай Тончев. Неговите две цигарени фабрики, които обаче не са в Шумен, също са протестирали ефективно.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *