Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 324

Сестра с COVID-19


42-годишна медицинска сестра от „Спешно отделение“ на МБАЛ – Шумен е с положителна проба за COVID-19 и в понеделник вечер е била приета в болницата като пациент. Това съобщи за Шмоко.бг директорът на болничното заведение д-р Димитър Костов.

Сестрата вероятно е извън обявените за денонощието 8 случая от Шуменска област, тъй като по адресна регистрация е от с. Долна Кабда, община Попово и е обявена с новите положителни проби в област Търговище.

По информация от РЗИ – Търговище Жената е дългогодишен служител на МБАЛ – Шумен и е от екипите, които работят на т. н. първа линия. Проба за PCR-изследване е била взета вчера – 29 юни 2020 година, предадена е в лаборатория по вирусология и микробиология при УМБАЛ „Св. Марина” – гр. Варна. Резултатът е доказал заразяване, за което са уведомени своевременно РЗИ-Търговище и Областният кризисен щаб в Търговище.

“Работещите в спешното отделение ще бъдат под активно наблюдение, PCR тестове ще бъдат направени на всички.” – коментира пред репортер на сайта д-р Костов.

В настоящия момент в МБАЛ-Шумен са настанени 22 пациенти с доказан коронавирус, а има други, които са приети със симптоматика, включително и днес предиобед и пробите им ще излязат утре и вдругиден. “В момента нашата област е една от най-засегнатите, случаите, които сме приели са все с изявена клинична картина – задух, кашлица. Само един-два, може би са с по-лека форма. Един от пациентите е интубиран, това е първият интубиран пациент, който е в това състоние вече повече от 20 дни.” – каза още директорът на МБАЛ – Шумен.

За съжаление до момента нито един лекар извън болницата не е откликнал на апела на здравното заведение за привличане на доброволци. На въпрос дали нарастващият брой пациенти изчерпва капацитета на МБАЛ- Шумен, д-р Костов каза: “Аз непрекъснато повтарям едно и също. Капацитетът откъм материална база не е проблем, проблем е персоналът.” За да се справя със ситуацията ръководството на болницата командирова лекари от едно отделение в друго.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *