С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Сериал: Майсторски vs Пенерлиев

MUSНастоящият и бивш директор на Регионалния исторически музей в Шумен Георги Майсторски е подал документи за участие в обявения конкурс за титуляр на директорския пост, научи Шмоко.

Срещу него в битката за стола в директорския кабинет застава и предшественикът му Даниел Пенерлиев. Така двубоят Майсторски – Пенерлиев навлиза в нов сезон.

Даниел Пенерлиев и Георги Майсторски вече се състезаваха един с друг през 2013 година. Тогава по точки спечели Пенерлиев, класиран от комисията на първо място. Майсторски остана втори и загуби директорския пост, като беше освободен, за да бъде назначен Пенерлиев.

Изгубилият претендент не се предаде и заведе дело в съда, който пък постанови, че уволнението на Георги Майсторски е незаконно, тъй като Пенерлиев не отговарял на законовите изисквания на заемане на длъжността. Искало се висше образование с придобита образователно-квалификационна степен “магистър” по специалност от професионално направление “история и археология”.

Победителят обаче имал завършена “История и география” във ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий”, но с учителска квалификация – “учител по история и география”, което попада в професионално направление “педагогика на обучението по история и география”, а не в професионално направление “история и археология”. През април т. г. решението, с което Майсторски беше възстановен на работа, беше потвърдено и от Върховния административен съд, а на 25 май т. г. кметът Красимир Костов възстанови спечелилия делото директор до провеждането на конкурс.

Междувременно нов директор очакват и в Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”. За там кандидатите са Виолета Василева, Елисавета Великова и Росица Стратева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *