С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Седмица на гората

Деца от Шумен първи поздравиха всички лесовъди в България по повод Межународния ден на гората 21 март, съобщават от пресцентъра на ПП „Шуменско плато“. В специално заснет клип ученици от СУ “Панайот Волов“ изпълняват химна на българската гора „Хубава си моя горо“. С това децата от клубове „Зелени патрули“ и „Зелени делфинчета“ се включиха към инициативата на Изпълнителната агенция по горите за приобщаване към международните събития, отбелязващи Деня на горите. Неговото честване има за цел да подчертае значението им за живота на Земята и да призове всички да ги опазват.

От днес се дава старт на поредица от събития, посетени на Седмицата на гората 4 -10 април 2022.

От 21 март започва онлайн викторина „Уча и знам за българската гора“. Тя се провежда за втора поредна година и е насочена към деца от 3 до 6 клас. На интернет страниците на Изпълнителна агенция по горите и ПП „Шуменско плато“, както и в страниците във фейсбук ще бъдат публикувани 10 теми с интересни факти за гората и природата. Децата могат да се запознаят с любопитните информации и на 10 април 2022г . онлайн ще могат да проверят своите знания чрез анкета, която ще бъде публикувана само на страницата на Изпълнителната агенция по горите.

В цялата страна ще се проведат залесявания, почистване на горски територии и занимания с деца от различни възрасти. Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“ ще проведе образователни инициативи с малчугани от училища и детски градини, а Дирекциите на природните паркове „Витоша“, „Българка“, „Сините камъни“, „Рилски манастир“, „Златни пясъци“ и РДГ Благоевград обявиха конкурси за детско творчество.

Ето и поздравът на шуменските деца за днешния празник:

https://youtu.be/vyQmdZrlHsc

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *