С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Седмица на гората

Залесяване с граждани в отдели 128о и 129д организира екипът на ДГС-Шумен на 2.04.24г. , съобщават от пресцентъра на СИДП. Ден след това горските ще събират автомобилни гуми, които са изхвърлени на територията на ПП „Шуменско плато“. През цялата седмица от разсадника на стопанството ще бъдат предоставяни фиданки на различни организации. Те ще бъдат залесени както в рамките на града, така и на подстъпите към платото. Всички прояви са свързани със Седмицата на гората, която тази година отбелязваме от 1 до 7 април под мотото „Гората е живот и … обща отговорност!“.

Залесяване на площ от 97 декара ще бъде извършено в ДГС-Нови пазар през Седмицата на гората. Участъкът се намира в землището на село Кюлевча, община Каспичан. Едновременно с това ще се проведе и съвещание по стопанисване. През цялата седмица горските педагози на стопанството ще проведат уроци с деца от ДГ „Китка“, ДГ „Зорница“, ДГ „Пролет“ и ДГ „Калина Малина“.

В началото на празничната седмица експерти от ДГС-Преслав ще проведат с деца урок по залесяване в отдел 167 я, като едновременно с това стопанството ще отвори врати за всички, които се интересуват от професията на лесовъда. Ще бъде извършено и почистване на сметищата в района на село Кочово  и чешмите: „Авджия“, „Студени кладенци“ и чешмата в отдел 166 а.

Със Зелено училище за всички деца от община Венец ще стартира Седмицата на гората в ДЛС-Паламара. По време на занятието учениците ще разберат защо е важно да пазим гората чиста и какво правят горските, за да съхранят зеленото богатство на страната ни. След урока, всички участници, както и служители на община Венец, ще се включат в почистване на горските територии в близост до населеното място. Ден по-късно в стопанството ще гостуват ветерани, които дълги години са работили в Паламара. След пролетната ваканция горските педагози на СИДП и служители на стопанството ще организират уроци с всички деца от 1 до 4 клас в общините Венец, Хитрино и Каолиново.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *