С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 799

Сега е наш ред да съграждаме

С издигането на националния флаг, и флаговете на ЕС и на Шумен пред сградата на Общината бе даден старт на Деня на Шумен. В 9,30 ч. започна тържествената сесия на Общинския съвет в Шумен, която тази година се проведе в зала „Венета Вичева” заради епидемичната обстановка.

Приветствие към общинските съветници, гостите и гражданите на Шумен произнесе председателят на Общинския съвет адв. Ася Аспарухова”.

„Посрещаме с вълнение празника на нашия град, който отразява нашето многообразие, емоции и действия. Нека почувстваме магията и енергията на  този ден. Нека бъдем граждани със самочувствие, с извисен дух и вдигнати чела. Изворът на тази енергия е далечен, затова с почит и благодарност се прекланяме пред делото на светите братя Кирил и Методий”, каза в словото си председателят на Общинския съвет адв. Ася Аспарухова и припомни, че първото гражданско честване на първоучителите се е провело в Шумен през далечната 1813 г. „Изказвам своята признателност към всички, които са градили и които днес допринасят за благополучието на нашия град. Сега е наш ред да съграждаме, да развиваме и подреждаме града. Убедена съм, че благодарение на съвместните ни усилия, инициативността и волята на гражданите, ще постигнем по-добро бъдеще и ще продължим да отстояваме авторитета и доброто име на града. Нека си докажем, че можем да бъдем единни, истински, човечни, искрено да вярваме в едно по-светло бъдеще за нашия скъп Шумен” каза Ася Аспарухова и пожела на всички шуменци здраве, щастие и успехи във всичко, към което се стремят.

Поздравление към шуменци поднесе и кметът Любомир Христов. „Денят на Шумен е повод да си припомним славните страници от нашата история. Да отдадем почит и заслужено уважение към личностите, оставили следа след себе си. Иска ми се обаче на този 11 май да говорим за днешния ден и за това, което ние ще оставим за поколенията.

Известният писател и почетен гражданин на Шумен Драган Тенев казва в едно  интервю, че е много важно човек да усеща границите на своите възможности и да не си създава илюзии, защото чувството за мярка е основен белег за ум и интелигентност. А и всички велики дела са сътворени не със съзнанието за величие, а с желанието да бъде една работа добре свършена.

Да се вслушаме в този съвет. Да оставим на шуменци една добре свършена работа. Можем да го направим заедно. Можем и да не го направим. От нас зависи. Но всички трябва да сме наясно, че по делата ще ни съдят идните поколения. Да търсим постигането на възможните решения. Да си спестим празното говорене и политическото заиграване.

Всеки оставя своя белег върху града. След няколко десетилетия и нашите дела, и ние ще останем в историята. Да не проиграваме шанса да ни запомнят с добро. Да покажем, че волята за решаване на общите проблеми е по-силна от егото ни, че Шумен е по-важен от дребните боричкания и интереси”, завърши словото си Любомир Христов и благодари на всички шуменци за подкрепата.

Народният представител Димо Георгиев поздрави шуменци и пожела успех на общинските съветници в работата им в името на Шумен, за развитието на който допринася всеки един.

Приветствие поднесе и общинският съветник Албена Иванова-Неделчева, директор на СУ „Сава Доброплодни”. „В този ден с гордост отбелязваме своя принос в българската история. Шумен е част от нашите тревоги, мечти, надежди и радости, от нашите копнежи. Днес благодарим на всички шуменци Шумен да изглежда така, нека бъдем заедно. Колкото и да е трудно българският дух има сила да преодолее всички препятствия. Честити, горди и благословени бъдете шуменци!” – с това пожелание завърши приветствието си Албена Иванова.

Поздравителни адреси до Община Шумен и Общинския съвет изпратиха председателят на НСОРБ и кмет на В. Търново Даниел Панов, председателят на СБУ Янка Такева, ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев, кметове на общини.

Тържествената сесия продължи с официалното връчване на Наградата на Шумен на нейните носители.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *