Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

Светът на Роза

Роза Боянова ще бъде гост на Шумен с последната си поетична книга „Обратна гравитация”.  Срещата с почитателите й ще бъде на 24 януари, от17,30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.  Поетесата и стихосбирката ще бъдат представени от режисьора  Николай Гундеров.

 Роза Боянова е носителка на националната литературна награда за дебют „Владимир Башев” и националната награда за лирика „Иван Пейчев”. Сред поетичните й книги са още „Жадна вода”, „Биография на чувствата”, „Метафори”, „Мастилена аура”, „Стихоприношения”, „Далечен диптих”, „Меда на поезията”, „Чернови на Млечен път” и др. Стиховете й са превеждани на английски, немски, руски, украински, полски, гръцки, турски, румънски, сръбски и други езици.

Поетесата създава в Шумен първото литературно студио за работа с деца в областта на изящната словесност – „Камбанка”, превърнало се в творческа лаборатория за издирване, развитие и изява на детски дарования. От 1989 г. Роза Боянова живее в Бургас, където продължава работата си с деца и млади творци в разкритото от нея към читалище „Любен Каравелов – 1940” литературно студио „Митични птици”. Роза Боянова е заместник-председател на дружество „Български писател” в Бургас и заместник-главен редактор на регионалния месечник за литература и изкуство – вестник „Автограф”.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *