С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 509

Светът на Иван Иванов

На 08 ноември (вторник) 2022 г. от 17,30 ч., на ІІ етаж на Художествена галерия “Елена Карамихайлова” Шумен ще бъде открита юбилейна изложба на шуменския фотограф Иван Иванов по повод неговата 75-годишнина. Изложбата включва фотография, живопис и дърворезба. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Общински фонд “Култура”.

Иван Иванов е бе дълги години фоторепортер на в. „Шуменска заря“, където на страниците на вестника запечатваше кадри от историята на Шумен, икономическото и културното развитие на града, неговата архитектура. Не пропускаше нито един елемент – от красивите еркери до причудливите цветни балкони на Шумен. По-късно творческият му път продължи в Регионалния исторически музей, където обективът му съхрани поредица от археологически експедиции и артефакти, дигитализиран бе и архивът на музея.

Днес Иван Иванов има вероятно една от най-богатите колекции, съхранила духа на Шумен. А той самият – в началото като фоторепортер с камера в ръка, премина през уединението на художника и сътвори уникални творби – живопис и дърворезба, до които можете да се докоснете в салоните на ХГ „Елена Карамихайлова“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *