Добра ли беше за вас 2021?

or

гласували: 155

Световен бронз за „Луди млади“

Бронзов медал от Световното първенство в Англия спечели танцовия ансамбъл „Луди млади“ от СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен. Шуменската формация се нареди след съставите на Англия и Франция с изпълнението на танцовата постановка „Лудоселската“, по фореография на ръководителя на ансамбъла Борис Иванов. Много усилия, не само мои, а и на участниците, на учителите и родителите на цялата общественост и на медиите, събрани в едно дават резултат, заяви на пресконференция днес Борис Иванов. Състезанието се проведе онлайн и според Иванов представянето им е щяло да заслужи по-високо отличие заради заряда, багрите и емоциите, които носи живото изпълнение.

Луди млади“ завоюваха златен медал на миналогодишното световно първенство в Испания, което се проведе присъствено. Затова и надеждите и проектите на Борис Иванов за новата година са свързани с желанието за живо представяне на българските танци пред световната публика. Творческият ръководител вече има нови идеи за постановки, за концерти в чужбина. Затварянето заради ковид пандемията се отрази доста демотивиращо на участниците, затова се надявам следващата година, когато световното първенство ще бъде отново в Испания, то да е присъствено, и отново да завладеем публиката, каза Борис Иванов.

Довечера в СУ „С. Доброплодни“ официално ще бъдат връчени медалите и грамотите на участниците в ансамбъла.

Наградата за „Луди млади“ дойде в навечерието на патронния празник на училището и доказа, че ансамбълът представя достойно не само училището, Шумен, а и България, заяви на пресконференцията от зам.-директорът на СУ „С. Доброплодни“ Ивелина Иванова. Както всяка година седмицата преди празника е определена за множество инициативи. В училището е открита изложба с творби на учениците от училището, а вчера бе тържеството за посвещаване на първокласниците в „Добротворство“. Утре от е посвещаването на новоприетите петокласници, което ще завърши със спортни игри.

Кулминация в празничната програма е представянето на проекта на инициативен комитет на учителите „Доброплодните дела оживяват в звук и светлина“. Той ще бъде представен на 2 декември от 18,30 ч в двора на училището. Ивелина Иванова не издаде повече подробности от проекта, но уточни, че е свързан с представянето на много таланти, които учат и се възпитават в СУ „С. Доброплодни“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *