С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Сбогом, проф. Димков

На 27 юли 2021 година е починал дългогодишният преподавател във Факултета по хуманитарни науки на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” и бивш декан на Филологическия факултет почетният професор д-р Николай Димков, съобщиха от учебното заведение.

Проф. д-р Николай Димков е роден в гр. Дряново. Постъпва на работа в Шуменския университет на 1 септември 1972 година. През 1982 става доцент в катедра “Литература”. Бил е ръководителна катедра “Българска литература”, заместник-декан и декан на Филологическия факултет. Преподавал е български език като лектор в Белградския университет. Ръководител на студентски кръжок “Българско Възраждане”, основател на литературния студентски клуб “Боян Пенев” и инициатор за провеждането на Националния студентски литературен конкурс. Почетен гражданин на Шумен и на Дряново.

“В спомените ни проф. д-р Николай Димков ще остане като учен с ярко присъствие в българската хуманитаристика, отличен специалист в областта на българското Възраждане, обаятелен преподавател и отговорен ментор.” – пишат по повод на кончината му колегите му от университета. Поклонението пред тленните останки на проф. Димков ще се състои на 28 юли, сряда от 9.00 до 11.30 часа в Народно читалище “Добри Войников”.

Екипът на Шмоко.бг изказва най-искрени съболезнования към съпругата и семейството на проф. Николай Димков.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *