Трябва ли да има по-строги ограничения срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 110

Самоотчет до ВиК

Заради усложнената епидемична обстановка от днес, 12 ноември 2020 г., ВиК Шумен преустановява обхода на инкасатори по домовете за визуален отчет с изключение на общите водомери и призовава гражданите да преминат към самоотчет. Причината е усложнената обстановка заради пандемията от коронавирус. През последните дни по неофициална информация на „Шмоко“ има инфектиран инкасатор на ВиК. Самите инкасатори са притеснени както за своето здраве, така и за здравето на абонатите си. Вече има случаи, в които абонатите не съобщават на служителя на ВиК, че са в карантина, което поставя проверяващите под сериозен риск.

В така създалата се обстановка от ВиК-дружеството призовават гражданите да използват електронната поща за самоотчет, ако нямат монтирани уреди за дистанционна проверка.

Самоотчетът на абонатите през интернет става след регистрация на сайта на дружеството www.vik-shumen.net.

За град Шумен за самоотчет можете да използвате и телефонно обаждане на следните номера: 054/87-69-51, 054/86-35-89, 054/80-09-14 и 054/80-08-67.

На абонатите, които не изпратят самоотчет, ще се начисляват служебни количества на база средномесечна консумация за предходен период.

ВиК-Шумен ограничава и приема на граждани в сградите на дружеството. Приемните центрове и касови салони на територията, обслужвана от водоснабдителното дружество, ще работят с клиенти при засилени мерки, задължително с лични предпазни средства, използване на дезинфектант и да се изчаква ред извън помещенията, по установените правила.

Предвид усложнената епидемиологична обстановка и с оглед избягване на струпване на хора пред офисите на дружеството от ВиК приканват клиентите си да се възползват от един от следните начини за подаване на документи:

– Жалби и заявления за справки – сканирани подписани могат да се изпращат на имейл адрес: office@vik-shumen.net

– Заявления за откриване/закриване/прехвърляне на партиди, заявления за предоставяне на изходни данни/съгласуване на проекти/издаване на договор за присъединяване – лично подадени от клиента, изпратени по пощата или доставени с куриер на адрес: гр. Шумен, пл. „Воин” № 1

Преустановено е провеждането на приемен ден на ръководството на „ВиК-Шумен“ ООД, гр. Шумен.

От ВиК напомнят, че предвидените мерки са временни и ще бъдат в сила до овладяване на ситуацията в страната.

Коментари

 • В и К инспектор ноември 13, 2020 в 11:39 pm

  Автора на статията или този служител, който е подал тази информация за пресата не е дал много важна подробност , а именно – инкасаторите ще отчитат ли общите водомери на етажната собственост? Ако ще се отчита общите, то абонатите как ще разберат, че на същата дата или не по-късно до 1 ден след това да подадат данните от самоотчета си. Препоръчвам го, но задължително инкасаторите да поставят съобщенията си за предстоящия отчет като припомнят на абонатите за подаване на самоотчет по посочените възможности!!!

 • шуменец ноември 12, 2020 в 6:24 pm

  Тези от В и К са направо нагли.

 • адвокат ноември 12, 2020 в 6:22 pm

  ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕЗИРА! Не могат да ни начисляват измислени сметки.

 • адвокат ноември 12, 2020 в 6:21 pm

  ПРОКУРАТУРАТА ДА СЕ САМОСЕЗИРА! Не могат да ни начисляват измислени сметки.

 • знаещ ноември 12, 2020 в 6:20 pm

  Трябва да съвпаднат датите на самоотчета и на отчета на общия водомер. Иначе ще ни прецакват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *