С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

РУ-Нови пазар отчита добри резултати

Няма неразкрити престъпления с висока обществена опасност през изминалата 2023 година, отчитаме ръст на регистрираните престъпления с близо пет процентни пункта, както и ръст на разкриваемостта с над 12 %, при сравнение с 2022 година, каза по време на отчета за работата на РУ-Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Началникът на полицейското управление изнесе данните пред ръководството  на областната дирекция. Регистрираните престъпления през 2023 година в община Нови пазар са 221, а в Каспичан – 130. Най-голям дял заемат престъпленията против собствеността, те са 141. Разкрити са 92 от тях. Престъпленията против личността през 2023 година са 28. Общоопасните са 87, престъпленията, свързани с културно-исторически ценности са 15, а регистрираните за притежание, производство и разпространение престъпления са 18.

Полицейските служители от РУ – Нови пазар са провели  през година над 700 срещи, лекции и беседи в детските и учебни заведения на различна тематика с цел повишаване на правната култура на децата да не се допускат произшествия с тяхно участие, нарушения на обществения ред, престъпления и употреба на наркотични или упойващи вещества.

86 са възникналите пътно-транспортни произшествия през изминалата година на територията на РУ- Нови пазар, тежките са 13 с 14 ранени участници и петима загинали. Установените нарушения по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането са 15 333. В заключение гл. инсп. Райнов благодари на полицейските служители за постигнатите през годината резултати и допълни, че ще продължат да работят по затвърждаване на доброто име и авторитета на министерството.

Директорът на областната дирекция ст. комисар Гендов  ги поздрави  за постигнатите добри резултати през изминалата година и им пожела следващата да бъде по-добра. Начертани бяха приоритетите за работа през 2024 година. Успоредно с динамично променящата се среда трябва работим активно по престъпленията с наркотици, да осигурим добър обществен ред, за да продължат да живеят спокойно жителите на общините Нови пазар и Каспичан.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *