С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,799

Румънски синдикалисти в Шумен

Кметът на Шумен Любомир Христов и заместник-кметът по образование и култура Найден Косев се срещнаха днес с Аурел Богату, председател на Федерацията на свободните учителски синдикати в румънския град Кълъраш, заместник-председателя на организацията Даниела Винтилеску и Ирина Раду, синдикален лидер в училището на село Индепенденца, съобщават от пресцентъра на общината. Тримата са в Шумен по покана на председателя на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители Татяна Иванова. На срещата присъства и Михаил Кирязов от СБУ и областен синдикален лидер в Силистра.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси, свързани с отговорностите на държавната и местната власт към образованието, както и защитата на правата и интересите на учителите. Беше изразено убеждението, че съвременната подготовка на учителите и младите хора е отговорност за просперитета на държавата.

30 румънски преподаватели в прогимназиалния и гимназиалния етап на обучение обменят опит и добри практики със свои колеги от Шумен. След срещата при кмета румънските гости посетиха STEM кабинета в СУ „Трайко Симеонов“.

Утре, 15 октомври (събота), те ще се срещнат с учители от ПЕГ „Никола Вапцаров“ и Второ основно училище „Д-р Петър Берон“. Преди отпътуването си за Румъния и град Кълъраш те ще посетят НИАР „Мадара“. 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *