С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Росен Борисов – пожарникар на годината

Почетен знак на МВР III степен получи комплексният победител в Националния конкурс „Пожарникар на годината“ за 2023 г. главен инспектор Росен Борисов – началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Наградата бе връчена задочно от премиера акад. Николай Денков на официалната церемония в София. „Горд съм, че има такива хора в България“, заяви министър-председателят акад. Николай Денков, връчвайки задочно наградата на комплексния победител Росен Борисов. „Искам да стисна ръката на  човека, който показва, че смелостта и добротата съществуват навсякъде в България и когато  имаме нужда от тях, можем да разчитаме на хора като него“, каза още премиерът акад. Денков. Заради служебна командировка в Люксембург, Росен Борисов не присъства на церемонията, но е бил включен онлайн, уточниха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

През февруари 2023 г. гл. инспектор Росен Борисов е изпратен в турския град Антакия за оказване на помощ на пострадалото население след възникналото земетресение. Изпълнява мисия по търсене и спасяване на оцелели хора с помощта  на специализирана техника за издирване. През септември ръководи Модула за наземно гасене на горски пожари с автомобили в Република Гърция. Пожарът е определен като най-големият горски пожар на територията на Европейския съюз. Помощта, оказана от модула, е овладяване на пламъците в национален парк Дадиа, спасени жители на село Лавара. Борисов организира и лично работи с децата от движението на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, провежда десетки обучения по пожарна безопасност и защита на населението на ученици в област Шумен, включително и по проект „Равен достъп до училищното образование в условия на кризи“. Дългогодишен състезател е по пожароприложен спорт и инструктор по физическа подготовка на служителите от регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Шумен. За съществен принос за изпълнението на конкретни професионални задачи и постигнати високи професионални резултати Росен Борисов е награждаван многократно.

На тържествената церемония присъстваха директори на дирекции в МВР, ръководители на държавни структури, представители на партньорски организации, структури на неправителствения сектор и колеги.
Наградените служители в конкурса „Пожарникар на годината“ получиха статуетка и грамота, а комплексният победител – почетен знак на МВР III степен.


Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *