Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

Рок на платото

Грандиозен рок концерт предвижда община Шумен и Сдружение „Рок общество“ за 15 и 16 юни. Той ще бъде на откритата сцена на паркинга на комплекс „Създатели на българската държава“, а мотото е „…И вече няма да е тихо“.

„Шумен рок“ се провежда за втора поредна година и организаторите се надяват да стане традиция в културния календар на града. На пресконференция днес бяха представени рок групите, които ще участват, както и техническите и организационни подробности по реализацията на това голямо събитие.

В концерта ще участват четири гостуващи групи от Румъния, Сърбия и Германия. Шуменци и гостите на купона ще се насладят на изпълненията на групите Bonfire, Bucovina, Bandx, Boomeramg, Forgot The Ten, Ignore the hate и др. Очакват се групи гости – фенове на рок бандите от Гърция, Румъния и Русия. Руската група идва специално да слуша група Bucovina,защото под открито небе, в гората, звукът е съвсем друг, каза Александър Бакалов от организаторите.

Десислава Златева, началник отдел „Култура“ уточни, че организацията на събитието е поделена между община Шумен и Сдружение „Рок общество“.  Голямата сцена ще бъде разположена на паркинга до Информационния център на комплекс „Създатели на българската държава“. Тъй като входът е платен са предвидени 2-метрови заграждения в отстояние 30 м от сцената. За влизане ще има един вход, на кръстовището пред информационния център, където ще се продават и билетите, уточни Димитър Димитров, главен организатор на събитието. Очакват се около 2000-3000 зрители. Звук, светлина, сцена, всичко е направено така, че да се доближим до европейските стандарти, каза Димитров. Осигурено е присъствието на полиция, пожарна, медицинска помощ. Оформени са места за палатковите лагери около хеликоптерната площадка и на поляната срещу нея, както и детски атракциони.

Заради огромното струпване на хора през двата дни е създадена еднопосочна организация на движение. Изграждането на сцената ще стане сутринта на 14 юни, поради което паркингът пред информационния център намя да може да се ползва.

От 14,00 ч. на 15 юни до 03,00 ч. на 16 юни движението от чешмата на завоя по пътя за паметника до информационния център и до Стъклато става еднопосочно. Това се отнася и за времето от 14,00 ч. на 16 юни до 03,00 ч. на 17 юни.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *