Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 729

Рисунки без граници

Даяна Галинова Василева

Туана Невзат Даил

Пет деца от Шумен се включиха в онлайн детска изложба “Нашата планета, нашият дом”, организирана от румънската фондация от гр. Аюд “Интер арт” в партньорство с културен център “Ливиу Ребряну”. Идеята е на тяхната преподавателка по рисуване от Арт школата към Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК Шумен Теменуга Христова.

В онлайн инициативата на румънците се включили 121 участници от 30 страни от цял свят. По покана на “Интер арт” за участие били селектирани рисунките на 5 деца от школата и така във виртуалната изложба били показани произведения на Туана Даил (9 г.), Даяна Василева (10 г.), Райна Йорданова (10 г.), Иво Венков (10 г.) и Станислав Стоянов (12 г.).

Проектът, в който участват малките шуменски художници е предложение за отбелязване на Деня на детето – 1 юни и е посветен на 75-годишнината от създаването на ООН, която се отбелязва през 2020. Под общата тема “Нашата планета, нашият дом” деца от всички континенти показват своята гледна точка за Земята и възможното бъдеще.

“Днес обществото е на кръстопът и е необходимо повече от всякога да се обръща внимание на бъдещото поколение. Чрез тях можем да се надяваме на по-добро бъдеще, на по-чиста планета, което ще бъде нашият дом. Искреността на тези произведения е, може би, най-красивото нещо, което представя приемствеността в изкуството. Тези деца са създали специални рисунки, които все още не са повлияни от понякога твърдата логика на умовете на възрастните. Благодаря на децата, благодаря и на координаторите, които се включиха в този проект и направиха нашата инциатива наистина интерконтинентална.” – коментира президентът на “Интер арт” Стефан Балог.

 

Иво Венцислав Венков

Райна Иванова Димитрова

 

Станислав Венелинов Стоянов

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *