Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

РИМ кани децата

Под наслов „Коледна светлина в стъкло“ е детското ателие, което ще се проведе в централната експозиция на Регионалния исторически музей в Шумен  в сряда, 4 декември, от 14.30 часа. Ученици от НУ „Ил. Р. Блъсков“ ще изработват и декорират стъклени свещници, а преди това ще се запознаят с изложбата „Стъклена феерия през вековете“. Тя е реализирана в партньорство между Исторически музей – Приморско и Регионален исторически музей – Шумен с финансовата подкрепа на Министерството на културата и включва стъклени артефакти от античността до наши дни, съобщават от пресцентъра на РИМ.

Входът за всички деца на 4 декември в централната експозиция на РИМ – Шумен ще бъде свободен в рамките на зимното работно време.

По-рано днес в комплекс „Авшарян“ ученици от III ОУ „Д. Благоев“ украсиха празнична елха с играчки, част от които са изработили сами. Гостите имаха възможност да разгледат и част от богатата колекция коледни и новогодишни картички от фондовете на Регионален исторически музей – Шумен, най-ранните от които са от началото на миналия век. Бяха представени съхранилите се традиционни шуменски обичаи и навлизащите европейски традиции в бита на гражданите в периода от края на XIX и началото на XX в.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *