Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 1,017

РЗИ с внезапни проверки

И на територията на град Шумен, служители на Дирекция „Обществено здраве“ в РЗИ – Шумен и екип на РУ – Шумен извършиха внезапни проверки в часовете след  20,00 ч. в края на работната седмица. Обект на инспекциите беше спазването на ограничението на работното време на ресторантите на територията на местата за настаняване и използването на 50% от капацитета им, само за гости на съответното място за настаняване. Проверени са 9 хотела/ къщи за гости с ресторант и едно питейно заведение по сигнал. Само в една къща за гости е работил ресторанта, но при спазване на всички изисквания на заповедта на Министъра на здравеопазването. Не са установени нарушения на въведените противоепидемични мерки.

177 са проверките през изминалата седмица за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Шумен, които са извършили инспекторите на Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен.

Проверените обекти са: 83 юридически лица, 26 хранителни магазина,20 детски ясли и градини, 9 училища, 9 места за настаняване и 9 транспортни средства, 7 физически лица, 4 заведения за бързо обслужване, 4 обучителни организации, 2 лечебни заведения и 2 дома за социални услуги, 1 питейно заведение и 1 кафе-сладкарница.

По време на проверките,  инспектори на РЗИ – Шумен и служители на ОДМВР – Шумен, са установили клиент,който е бил без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба и/или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.)в закритата част на търговски обект. За констатираното нарушение е съставен 1 акт на физическо лице.

При извършените проверки на останалите обекти се констатира, че работодателите са организирали провеждането на противоепидемични мерки в работните помещения. Клиентите и персонала на посетените обекти са с правилно поставена маска за лице.

Връчени са 156 предписания за домашна карантина, от които 88 бр. на лица, положителни за COVID-19 и 68 бр. на лица, контактни на положителни за COVID-19 в област Шумен.

В област Шумен под карантина са 261 лица.

Проследяват се 5 лица, които са без общопрактикуващ лекар.

РЗИ – Шумен напомня, че ежедневните проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Шумен, които се извършват в различни видове обекти, продължават докато са в сила въведените противоепидемични мерки за територията на Република България.

С цел да се ограничи разпространението на инфекцията в организирани колективи, каквито са училищата, започна и организирана кампания за изследване на учителите и непедагогическия персонал в училищата в област Шумен за COVID-19 с бързи антигенни тестове.  Кампанията е безплатна и по желание, и трябва да приключи преди началото на втория учебен срок – 4 февруари.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *