Добра ли беше за вас 2021?

or

гласували: 155

Рецидивисти в ареста

Криминалисти от ОДМВР- Шумен задържаха двама мъже за притежание на наркотични вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси, съобщават от пресцентъра на полицията.

След получена информация и целенасочени оперативни действия около 12,30 часа вчера на ул. “Софийско шосе“ на входа на Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация.  Зад волана бил 47-годишен мъж от село Изгрев, пътник в автомобила бил 20-годишен жител от същото село. След претърсване в автомобила е намерен плик със 120 г метамфетамин,  и друг с около 80 г тревиста маса – марихуана. При последвало претърсване в дома на 47-годишния мъж в село Изгрев са намерени и иззети два пистолета, единият със заличени номера и надписи, а другият марка „Кузей“.  Иззети са два пълнителя с общо 33 боеприпаси 9х19мм. В обитавана от него квартира в Шумен криминалисти иззели още две огнестрелни оръжия – един пистолет със заличени номера, другият –  марка „Кузей“, двата с пълни пълнители с боеприпаси.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Криминално проявени са. 47-годишният е осъждан за контрабанда на високорискови наркотични вещества и бягство от затвора, а 20-годишният е съден за палеж.

По късно от Окръжна прокуратура – Шумен съобщиха, че 47-годишният Е.Г. е с двойно гражданство и е задържан за срок до 72 часа, с цел довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Той е привлечен към наказателна отговорност затова, че е държал, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества в условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 4 от НК.

Специализираната операция проведена от служители на ОД на МВР в Шумен на 29 ноември 2021 година, е проведена под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен. Освен марихуаната и амфетамините, е установено, че за иззетите четири пистолета и множество боеприпаси не са представени съответните разрешителни. Назначени са експертизи за изясняване на техния произход и вид, съобщават от прокуратурата.

Задържаният Е.Г. е добре известен на органите на реда и прокуратурата. Той е осъждан за международен трафик на хероин от Република Турция, както и за бягство от Затвора в град Ловеч, уточняват от Прокуратурата.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *